Γενική Συνέλευση ΣΤΑΖΟΕ 23 Οκτωβρίου

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 συνεδριάζουμε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
(3ης Σεπτεμβρίου 48 Β )με θέμα απολογισμό και ενημέρωση των εως τώρα πεπραγμένων, συζήτηση πάνω στο μέλλον του σωματείου, επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ακολουθεί ένα κείμενο, με σκέψεις που κάναμε κοιτώντας την πρόσφατη διαδρομή του σωματείου μας και προσπαθώντας να τοποθετηθούμε στο παρόν.

Πάνε δύο χρόνια από τότε που μαζευτήκαμε, κάνοντας μια προσπάθεια επανασύστασης του σωματείου μας. Τα αίτια, λίγο πολύ, γνωστά σε όλους μας. Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο του ζωντανού θεάματος/ακροάματος. Ανασφάλιστη ή υποασφαλιζόμενη εργασία, κακοπληρωμένα μεροκάματα, άθλιες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, ανεργία...

Στην πρώτη μας συνάντηση, στην Αθήνα, είχαμε ελπιδοφόρα συμμετοχή – γύρω στα 200 άτομα περάσανε από το χώρο. Εντάσεις, διαφωνίες, αγανάκτηση και απογοήτευση δε λείψανε. Μα υπήρχε και κάτι που δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Υπήρχε μια δύναμη στο χώρο και μια αίσθηση ελπίδας. Μία ύστατη προσπάθεια να πιστέψουμε ότι ενωμένοι, καθορίζουμε και εμείς την πορεία μας, ότι κανένας δεν είναι μόνος σε αυτόν τον άνισο αγώνα. Ενάντια σε ένα σύστημα που οικειοποιείται τα πάντα, όπως την “ελπίδα” και το ότι “όλοι μαζί μπορούμε” κάνοντάς τα να ακούγονται γελοία,
κάναμε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούμε και τα καταφέραμε. Ομως, αυτό δεν ήταν αρκετό...

Στην πορεία του χρόνου φάνηκε ότι η απογοήτευση και η απαξίωση ήταν δυσκολότεροι αντίπαλοι. Στις επόμενες συναντήσεις όλο και λιγότερος κόσμος εμφανιζόταν – φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε καλέσματα και να μην έρχεται κανείς. Μείναμε πάλι μόνοι μας. Χάσαμε!

Συνειδητοποιώντας την ήττα μας, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν.
Το πρώτο είναι να θεωρήσουμε ότι... παίξαμε και χάσαμε. Ηταν ένα εγχείρημα που δεν έχει θέση στους καιρούς μας και παρόλο που προσπαθήσαμε, μας ξεπερνά.
Το δεύτερο είναι να μελετήσουμε αυτή την ήττα και να ξαναπροσπαθήσουμε. Βλέποντας που πονάμε περισσότερο, τι είναι αυτό που μας λείπει, να μείνουμε ενωμένοι και να δυναμώσουμε.

Κρίνοντας από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και από αυτές που έρχονται στο άμεσο μέλλον, τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα. Καλούμαστε λοιπόν, να πάρουμε την απόφαση αν ο καθένας θα παλέψει μόνος του να επιβιώσει ή αν αυτό θα γίνει συλλογικά και με τις δυσκολίες που παρουσιάζουν τα συλλογικά εγχειρήματα.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στη Γενική Συνέλευση στις 23/10/2017, όχι ως μια εθιμοτυπική διαδικασία αλλά ως μια συνάντηση ουσίας. Μια συνάντηση που θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον του σωματείου μας αλλά και το μέλλον του εργασιακού μας χώρου.

Ο χρόνος δεν περισσεύει από κανέναν. Θα κλέψουμε χρόνο από τις προσωπικές μας σχέσεις, τη δουλειά μας, την ξεκούρασή μας και θα το κάνουμε επειδή είμαστε αναγκασμένοι.

Μην ξεχνάτε, είμαστε όλοι εν δυνάμει άνεργοι, εν δυνάμει ανασφάλιστοι.
Ας μην είμαστε και εν δυνάμει μόνοι!

Το Δ.Σ. του Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε